Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Σαρρής και Έλσα Αναστασιάδη έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών και η κόρη του προέδρου της Κύπρου βρίσκονται ανάμεσα σε 6.000 ονόματα που «γλίτωσαν» από το κούρεμα ποσά που υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.

rehn-sarrisΗ αποκάλυψη πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη Έλσα, συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, λίγες ημέρες πριν την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων, προκαλεί σάλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Κύπρου.

Τα ονόματα των δύο προσώπων που ενδεχομένως να είχαν την πληροφόρηση για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, έκανε το Mega Κύπρου, που έχει στα χέρια του τη λίστα με τα ονόματα των 6.000 καταθετών που «έσωσαν» τα χρήματά τους από το κούρεμα -το ποσοστό του οποίου δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Το συνολικό ποσό που «βγήκε» από τις κυπριακές τράπεζες με προορισμό το εξωτερικό, το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν την πρώτη απόφαση του Eurogroup για τη διάσωση της Κύπρου, υπολογίζεται σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.

By