Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Συνεχείς διαβουλεύσεις για το Μνημόνιο

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η τρόικα την Πέμπτη.

KyprosΟλοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Υπουργού Μιχάλη Σαρρή και του επιτελείου του και των επικεφαλής της Τρόικας, κατά την οποία συζητήθηκε το μνημόνιο.

Η συνάντηση της Τρόικας με τον ΥΠΟΙΚ ξεκίνησε γύρω στις 12.00, αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Σαρρή από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας Χριστόφορου Πισαρίδη και των ηγεσιών των τραπεζών, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στόχος των συναντήσεων ΥΠΟΙΚ και Τρόικας είναι η ολοκλήρωση των διεργασιών και η τελική συμφωνία για τη συνομόλογηση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, αναλόγως του θέματος που συζητείτο καλούνταν και αξιωματούχοι από τους αρμόδιους φορείς.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται οι επικεφαλής της Τρόικας να γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθούν με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

http://offsite.com.cy

 

By