Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ. Μαυραγάνης: Δεν αφορά όλους τους πολίτες η κατάσχεση των 30 ημερών

Προς ψήφιση εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια το ν/σ για το Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

 

vouli1Προς ψήφιση εισάγεται αύριο Πέμπτη στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη να διευκρινίζει ότι η κατάσχεση εντός 30 ημερών για χρέη στην εφορία δεν αφορά όλους τους πολίτες.

«Το άρθρο 46 έχει ειδικό σκοπό και δεν αφορά τον κάθε Έλληνα που έχει μικρές υποχρεώσεις, την πλατιά μάζα», επεσήμανε ο Γ. Μαυραγάνης κατά την επεξεργασία –με κατεπείγουσες διαδικασίες- του νομοσχεδίου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συμπληρώνοντας πως αφορά εκείνους που συνειδητά προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής. Πρόκειται, όπως είπε, για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από μεγάλους φοροφυγάδες.

Αγκάθι ωστόσο, για την κυβέρνηση παραμένει το ζήτημα των αποζημιώσεων των απολυμένων της ΕΡΤ. Η ρύθμιση που αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και επανήλθε τροποποιημένη στο συζητούμενο νομοσχέδιο για Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, συναντά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ. Η Φ. Πατριανάκου μίλησε για «συντεχνίες», σημειώνοντας πως στην Ελλάδα του σήμερα οι επιχειρήσεις κλείνουν και δεν έχουν να δώσουν αποζημιώσεις και τις περισσότερες φορές δεν παίρνουν ούτε δεδουλευμένα. Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ΕΡΤ έπρεπε να υπόκεινται στο ενιαίο μισθολόγιο και πρόσθεσε: «Δεν ζητάω να επιστρέψουν όσα έχουν πάρει παραπάνω αλλά δεν είναι δυνατόν να συζητάμε πως οι αποζημιώσεις θα υπολογιστούν με όρους εκτός ενιαίου μισθολογίου, δηλαδή, όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση μπορεί να πάρουν ακόμα και 90.000 ευρώ;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By