Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Σημίτης;

Τι αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Spiegel

kostas-simitis638

 

Στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και την κίνηση των «58» αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.  Άλλωστε, ο Κ. Σημίτης δεν έχει κρύψει ποτέ τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί με την Γερμανία.
Με φόντο τις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού το σοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκακιέρα, καθώς και την αναδιάταξη στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και αυτό διότι, η πορεία της Ελλάδας εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις που θα λάβει το προσεχές διάστημα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.  Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι πριν από λίγες μέρες ο ίδιος καλωσόρισε την  «Πρωτοβουλία των 58», σημειώνοντας ότι είναι μια «σωστή κίνηση, που μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο».

Συγκεκριμένα, το Spiegel βλέπει επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε μέσω της πρωτοβουλίας για την κεντροαριστερά, είτε ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικα,α τα δύο αυτά ενδεχόμενα μπορεί και να «παντρεύονται».

Συγκεκριμένα, το άρθρο σημειώνει:«Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι που έχουν προς το παρόν διαμοιραστεί σε διάφορα μικρότερα κόμματα, θα μπορούσαν να βρουν μία νέα στέγη. Η πλατφόρμα, ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός με το ΠαΣοΚ Κώστας Σημίτης, θα μπορούσε «να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο».

Ο ίδιος θεωρείται υποστηρικτής της νέας σοσιαλ-φιλελεύθερης κίνησης. Αυτή [η κίνηση των «58»] θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει εάν ο ίδιος, όπως λέγεται, εμφανιστεί ως υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2015».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By