Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σκανδαλίδης: η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική επαγγελία

Είναι ανάγκη να σταματήσει οριστικά και τώρα η φτωχοποίηση της χώρας

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

«Πρέπει να λύσουμε μια αντίφαση» τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ζητώντας τη ριζική αναθεώρηση της μνημονιακής συνταγής στην αντιμνημονιακή Ελλάδα. Ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί ένας τρίτος δρόμος», δηλαδή να υπάρξει αλλαγή πλεύσης με άλλη σύνθεση πολιτικών.
«Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τα εισοδήματα» στο επίπεδο των παρελθόντων ετών, αλλα μπορούμε να προωθήσουμε την φορολογική μεταρρύθμιση υποστήριξε ο κ. Σκανδαλιδης, περιγράφοντας 2 μέτωπα δράσης στο εξής.
Το ένα μέτωπο ειναι το ευρωπαϊκό, το άλλο ειναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, περίεγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το αίτημα το «τέλος των μνημονίων και η αποχώρηση της Τρόικας» να συμπέσουν με το «να σταματήσουν οι μπάστακες».
Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλιδης εστίασε στην ανάγκη να επέλθει » το τέλος του ιστορικού μας συμβιβασμού», την επιστροφή δηλαδή στον προοδευτικό μας χώρο. «Δεν έχουμε κανένα λογο να είμαστε με την Νέα Δημοκρατία» και αυτό πρέπει » να το ακούσει η αντιδεξιά μας βάση» τόνισε ο κ. Σκανδαλιδης.
Μιλώντας για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, αυτή σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλιδη πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις και με φόντο τις διεργασίες για την Κεντροαριστερά, να υπάρξουν θεσμικές διεργασίες αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, μέσα από την Κεντρική Επιτροπή.
«Υπάρχει ένα όριο, ένα κόμμα που κατεβαίνει αυτόνομα 40 χρόνια στις εκλογες πρέπει να ρωτήσει τη βάση του» κατέληξε ο κ.Σκανδαλιδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By