Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτος ως προς την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε  για την κόντρα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

kuriakos mhtsotakhs

«Θα πάμε μέχρι τέλους», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε απόλυτος ως προς την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των πιστοποιητικών με τα οποία προσελήφθησαν και μονιμοποιήθηκαν οι υπάλληλοι στους Δήμους

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε την Τετάρτη για την κόντρα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στον RealFM και για την εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια του συντάγματος. Ο μόνος λόγος που αντιδρά η ΠΟΕ ΟΤΑ με τέτοιο τρόπο, είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους», σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Διέψευσε εξάλλου ότι υπάρχουν ενδοκυβερνητικές τριβές, ειδικά με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχουν «αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Ο κ. Ντινόπουλος, έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Η γραμμή την οποία υλοποιώ, είναι γραμμή της κυβέρνησης και πιστεύω ότι βρίσκει και σύμφωνη την σιωπηρή πλειοψηφία του κόσμου».

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

By