Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιδιώξει σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη

βουλτεψη

Σε σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση είναι έτοιμος να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ξεκινά αύριο στις 18:00.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να προχωρήσει σε λεπτομερή παρουσίαση των θέσεων του και των μέτρων που θα πάρει για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Τόσο ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας όσο και οι βουλευτές αποφασίσταν να υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, όχι μόνο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά «και για την επιμονή του κ. Σαμαρά να συνεχίζει να στοιχίζεται πίσω από την κ. Μέρκελ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει επίσης ότι τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μια αλλαγή πολιτικής, την ίδια στιγμή στην Ευρώπη κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την πολιτική λιτότητας, με αποκορύφωνα τη στάση της Γαλλίας και της Ιταλίας που ουσιαστικά αρνούνται να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο, θα αναπτύξουν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, όλο το πλέγμα των θέσεων και προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα τις αντιπαραβάλλουν σημείο προς σημείο, με την κυβερνητική πολιτική.

Μάλιστα οι πηγές τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει το αργότερο με την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου, ενώ θα επαναλάβει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να «περιοριστούν όσο αυτό είναι δυνατό, οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα και στην απουσία του πρωθουπουργού από την αρχή της διαδικασίας καθώς έχει να μεταβεί στο Μιλάνο για την έκτακτη σύνοδο κορυφής για την απασχόληση.

Η απάντηση της κυβέρνησης για το θέμα ήρθε δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη η οποία τόνισε:

«Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, το μάθημά του θα το πάρει από τον πρωθυπουργό για ακόμη μια φορά μέσα στη Βουλή. Πάντως διαβεβαιώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιήσουν, θα ζητήσουν οπωσδήποτε την άδεια του κ. Σκουρλέτη»

By