Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λάθη στην άμυνα που κόστισαν… «Αυτοκτονία» Ολυμπιακού στη Σουηδία!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα των ερυθρόλευκων από τη Μάλμε αναφέρθηκε στα λάθη της άμυνας, στις αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά και στην ευκαιρία που χάθηκε για τον Ολυμπιακό.

ÌÉÔÓÅË  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÏÖÇ MICHEL  OLYMPIAKOS - OFI (SUPERLEAGUE 2014-2015)«Η ομάδα έπαιξε με χαρακτήρα, προσωπικότητα κι αποφασιστικότητα. Όμως κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και αυτά τα λάθη τα πληρώνεις» τόνισε αρχικά ο Μίτσελ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θέλησε να μιλήσει για τον διαιτητή, με το σχολιό του να είναι το εξής: «Από το σημείο που βρίσκομαι, δεν βλέπω καλά τις φάσεις. Είδα, όμως, αρκετά νεύρα στους παίκτες. Υπήρχαν κάποιες φάσεις αμφίβολες. Δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω για τον διαιτητή, δεν το έκανα ποτέ, δεν θέλω να το κάνω ούτε τώρα, όμως μου είπαν ότι ήταν πέναλτι η ανατροπή του Μανιάτη».

Ο Μίτσελ συνέχισε λέγοντας πως «για την ομάδα μου θα πω πως είχαμε την κατοχή, είχαμε τον έλεγχο στη δημιουργία, αλλά έλειπε η επιτυχία στα σουτ. Κι όταν σου λείπει η επιτυχία στα σουτ, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα». Και κατέληξε: «Χάσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε. Είχα πει πως πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Κι αυτό θα κάνουμε».

Καλύτερος, αυτοκτόνησε!

Στη Σουηδία, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε τις ευκαιρίες –ειδικά στο πρώτο μέρος- αλλά δεν σκόραρε και το πλήρωσε! Η Μάλμε, σκόραρε με τον Ρόζενμπεργκ στη δεύτερη της ευκαιρία στον αγώνα στο 42’ και «κλείδωσε» το τρίποντο με τον ίδιο παίκτη στο 82’.
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος των Σουηδών από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν κατευθείαν επιθετικά, έκαναν αρκετές φάσεις με τον Κασάμι, τον Μήτρογλου να είναι πρωταγωνιστές σε κάποιες από αυτές, αλλά γκολ δεν πέτυχαν. Κάπου εκεί ήρθε ο Ρόζενμπεργκ να επιβεβαιώσει τον… κανόνα! Όταν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που κάνεις, τότε θα το πληρώσεις και αυτό ακριβώς έγινε με τον πρώην παίκτη της Βέρντερ Βρέμης να ανοίγει το σκορ στο 42’, στη δεύτερη ευκαιρία των Σουηδών σε όλο το πρώτο ημίχρονο!
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν πιο φανερό ότι το 1-0 έδινε άλλη ψυχολογία στη Μάλμε. Οι Σουηδοί ήταν πιο επιθετικοί συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, έκαναν κάποιες φάσεις αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έφτιαξαν τη μεγάλη φάση. Μία φάση, ένα ματς, μία κακή απόφαση που οδήγησε –ίσως- σε διαμόρφωση αποτελέσματος.
Ο Μανιάτης πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, του έγινε πέναλτι αλλά ο Ρώσος διαιτητής ήταν σε άλλο γήπεδο! Είδε «θέατρο» και χρέωσε τον Έλληνα μέσο με κίτρινη κάρτα, εκνευρίζοντας όλη την ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτός ο εκνευρισμός φάνηκε και στο γήπεδο, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να φτιάξουν ευκαιρίες για να μπορέσουν να ισοφαρίσουν και τη Μάλμε να το πιστεύει ακόμα περισσότερο. Και στο 82’ ο Ρόζενμπεργκ, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «καθάρισε» το παιχνίδι για τη Μάλμε, λέγοντας «ευχαριστώ» -με τον δικό του τρόπο- στην πολύ κακή άμυνα του Ολυμπιακού.
Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να δώσουν μεγάλη «μάχη» στα δύο κολλητά παιχνίδια με τη Γιουβέντους. Η Μάλμε από τη μεριά της, μετά από αυτή τη νίκη μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της τρίτης θέσης και απέδειξε ότι ακόμα και σε μία κακή βραδιά γι’ αυτήν, μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΜΑΛΜΕ: Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Άντου, Χάλστι, Θέλιν, Φόρσμπεργκ (90+2′ Ράκιπ), Έρικσον (75′ Τσιμπίτσκι), Ρόσενμπεργκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί. Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (57′ Ντομίνγκες), Μανιάτης, Κασάμι (69′ Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου (79′ Διαμαντάκος).

 

By