Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λέννυ Κράβιτζ: Σε γενικές γραμμές είμαι ανόητος και γελοίος

«Δεν είμαι cool. Σε γενικές γραμμές είμαι ανόητος και γελοίος» λέει ο Λέννυ Κράβιτζ, στα 50 του χρόνια, ενώ πιστεύει ότι η ζωή του μέχρι σήμερα ήταν εκπαίδευση.

1

Μία μέρα πριν κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Strut, ο 50χρονος πλέον Λέννυ Κράβιτζ μιλά για τα παιδικά του χρόνια και πώς βίωσε την πρώτη του απώλεια, για τα ράστα του που του λείπουν και για το αν νιώθει σύμβολο του σεξ.

Για τα παιδικά του χρόνια

Μεγαλώνοντας, δεν ένιωθα την προκατάληψη. Ο πατέρας μου είναι Ρώσος Εβραίος, η μητέρα μου είναι από τις Μπαχάμες. Μεγάλωσα στο Μπρούκλιν και στο Upper East Side, ανάμεσα στον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Μεγάλωσα γύρω από τη Μάιλς Ντέιβις, τη Μάγια Αγγέλου και τη Νίνα Σιμόν. Αυτή ήταν η Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και η μαμά μου ήταν ένα εξαιρετικά σεβαστή καλλιτέχνις του θεάτρου. Όλοι έρχονταν στο σπίτι μας.

Για την απώλεια

Θυμάμαι τον εαυτό μου στο σπίτι της γιαγιάς μου, ενώ έπαιζα με ένα μπαλόνι. Σε κάποια στιγμή το μπαλόνι έφυγε από το χέρι μου και το έβλεπα να χάνεται στον ουρανό. Ήταν το πρώτο πράγμα που με άφησε και ήξερα ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ.

Σε γενικές γραμμές, δεν κλαίω πολύ. Επεξεργάζομαι εσωτερικά τα πράγματα. Αλλά όταν έκανα ευθανασία στο σκυλί μου, Otis, επειδή η καρδιά του ήταν πολύ μεγάλη, έκλαψα περισσότερο από ότι έχω κλάψει για τους ανθρώπους.

Για τα ράστα του

Μου λείπουν τα ράστα μου. Βλέπω παλιές φωτογραφίες μου και σκέφτομαι, «Γαμώτο, γιατί τα έκοψα;» Αλλά η αλλαγή είναι υγιής.

1

Για τον επαγγελματισμό

Μάθετε καλά την τέχνη σας, όποια και αν είναι. Σήμερα ο καθένας προσπαθεί να κόψει δρόμο, επιλέγοντας πάντα τη στιγμιαία ικανοποίηση. Τα πράγματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο – πρέπει να χτίζετε τη ζωή σας σε μια σταθερή βάση.

Για το σεξ

Το σεξ είναι καλύτερο όταν είναι ριζωμένο στην αγάπη και την αφοσίωση, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι ισχυρό.

Για το ψέμμα

Ως παιδί κάνεις βλακείες και λες ψέμματα. Η μητέρα μου γινόταν έξαλλη, και μου έλεγε: «Το μόνο που έχω είναι ο λόγος σου. Θα πρέπει να με κάνεις να βασίζομαι σ” αυτόν, όπως κι εσύ στον δικό μου». Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιες αντιλήψεις είναι ξεπερασμένες, αλλά είναι απολύτως αληθινές.

Για τις σχέσεις

Έρχεται ένα σημείο σε κάθε σχέση που νιώθεις κουρασμένος,ή βαριέσαι, ή φαντάζεσαι καλύτερα ή διαφορετικά πράγματα. Στο σημείο αυτό χρειάζεται δουλειά. Η αφοσίωση είναι η προθυμία να δουλέψεις για να αναπτύξεις μια σχέση.

upl541dc7cd7bbfc

Για τον παππού του που θαύμαζε

Θαυμάζω τα έξυπνα μυαλά. Ο παππούς μου πρόσεχε ολόκληρη τη γειτονιά μας. Ο ίδιος φρόντισε την άρρωστη μητέρα του από 9 ετών, όταν έχασε τον πατέρα του. Χωρίς να έχει σπουδάσει, καθόταν στο ίδιο τραπέζι με καθηγητές και πνευματικούς ηγέτες, και συζητούσε μαζί τους. Αυτό είναι κάτι που με εμπνέει.

Για την πατρότητα

Είναι προνόμιο το να είσαι καλός γονιός. Η κόρη μου [ηθοποιός και τραγουδίστρια Zoë Kravitz] είναι η καλύτερη φίλη μου. Αν δεν είμαστε μαζί, μιλάμε στο τηλέφωνο πολλές φορές την ημέρα. Είμαι τόσο περήφανος για το ανθρώπινο ον που έχει γίνει.

Για τη ζωή του μέχρι σήμερα

Φοβάμαι ότι δεν θα εκπληρώσω το πεπρωμένο μου, ότι δεν θα γίνω ποτέ αυτός που δημιουργήθηκα για να γίνω. Το πρώτο μισό της ζωής μου ήταν μια καταπληκτική εκπαίδευση.

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του σύμβολο του σεξ

Δεν νομίζω ότι είμαι σύμβολο του σεξ ή «cool». Στο σχολείο δεν ήμουν ο τύπος που τραβούσε τα κορίτσια, πιστέψτε με. Και δεν βλέπω τον εαυτό μου cool. Σε γενικές γραμμές είμαι ανόητος και γελοίος.

 

By