Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λέτα: Οι θυσίες δεν αποτελούν σκοπό αλλά εργαλείο

Μήνυμα στήριξης από τον Ιταλό πρωθυπουργό

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά εκθείασε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Τον ευχαρίστησε τόσο για «τη θερμή υποδοχή» όσο και για «την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής», σημειώνοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έκανε πολλά πάνω στο θέμα του αγωγού TAP».

Θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα στήριξης είπε ότι η Ευρώπη που γεννήθηκε εδώ θα αναγεννηθεί εδώ παρότι τώρα αντιμετωπίζει κρίση. «Είμαι ακόμα εδώ για να πω λόγια στήριξης για την Ελλάδα» συνέχισε ο Λέτα και σχολίασε ως «σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη» τις «ενδείξεις ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση».

Όπως είπε είναι πολύ σημαντικό «να λάβουμε τα θετικά αποτελέσματα από τις αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες αλλά και ημέρες» και κυρίως να επανέλθουν επενδύσεις στη χώρα.

«Οι θυσίες δεν αποτελούν το στόχο αλλά ένα εργαλείο για να φτάσουμε στη γη της Επαγγελίας» συνέχισε λέγοντας πως αυτή είναι η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης. «Η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας για να αποφευχθούν άλλες κρίσεις», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Όσον αφορά στη χώρα του είπε πως τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσης ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενώ με αφορμή τη χθεσινή τραγωδία, λόγω της οποίας ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ακρόπολη, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By