Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λίβανος: Συγκρούσεις Χεζμπολάχ με σουνίτες αντάρτες

Στα σύνορα με τη Συρία

Syria_1

Μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου συγκρούστηκαν με σουνίτες αντάρτες που προσπαθούσαν να καταλάβουν εδάφη κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία ενώ αναφέρθηκαν απώλειες και για τις δύο πλευρές, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι αντάρτες, που πιστεύεται ότι ανήκουν ή συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε περιοχές που ελέγχει η Χεζμπολάχ κοντά στην παραμεθόρια πόλη Άρσαλ, σύμφωνα με τις πηγές.

Τουλάχιστον δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, όπως και πολλοί αντάρτες, συμπλήρωσαν, χωρίς να δώσουν συγκεκριμένο αριθμό.

Ο πόλεμος στη Συρία συχνά πλήττει στην Άρσαλ και τις γύρω περιοχές, όπου και ο στρατός του Λιβάνου έχει επίσης εμπλακεί σε μάχες με αντάρτες.

Μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κι εναντίον οργανώσεων όπως το ΙΚ και το Μέτωπο αλ Νόσρα, που αποτελεί τον βραχίονα της αλ Κάιντα στη συριακή επικράτεια. Το ΙΚ έχει καταλάβει τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.

By