Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λίβανος: Συνετρίβη ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Κοντά στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος

israel-israil

Ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στον Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου αλλά και του ισραηλινού στρατού.

«Το μη επανδρωμένο συνετρίβη στα λιβανικά σύνορα, εντός του λιβανικού εδάφους. Οι λιβανικές δυνάμεις βρίσκονται στον τομέα αυτό», δήλωσε πηγή του λιβανικού στρατού.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ο λιβανικός στρατός μετέφερε το αεροσκάφος σε στρατόπεδο της νότιας πόλης Μαρτζαγιούν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης που πραγματοποιούσε επιχείρηση ρουτίνας στα λιβανικά σύνορα συνετρίβη σε λιβανικό έδαφος μετά από τεχνικό πρόβλημα, ενώ συμπλήρωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη πάνω στη γραμμή οριοθέτησης. Ισραηλινοί στρατιώτες μετέβησαν στον τομέα για να συλλέξουν τα κομμάτια του αεροσκάφους.

Η ισραηλινή αεροπορία παραβιάζει συχνά τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και η Βηρυτός έχει προσφύγει επανειλημμένα στον ΟΗΕ για το ζήτημα.

Η γραμμή οριοθέτησης ορίστηκε στις 7 Ιουνίου του 2000 με απόφαση του ΟΗΕ, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, μετά από 22 χρόνια, από το νότιο Λίβανο στις 25 Μαΐου.

By