Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίγοι από την Αγ. Παρασκευή στη «νέα ΕΡΤ»

Βόμβα για τους απολυμένους της ΕΡΤ αποτελεί η συμφωνία με την τρόικα για απολύσεις – κινητικότητα. Λιγότεροι από 600 εκ των 2.646 που απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν.

ertΤο τρικ της κυβέρνησης με τις απολύσεις στην ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη προσωπικού με αντιστοιχία ένα προς έναν, δεν έγινε αποδεκτό από την τρόικα. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των πιστωτών επιμένουν ότι κάθε ένας από την παλαιά εταιρεία που προσλαμβάνεται στη νέα θα αφαιρείται από το συνολικό αριθμό των απολύσεων. «Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσατε να απολύσετε 100.000 υπαλλήλους και την επομένη να τους επαναπροσλάβετε» φέρεται να είπε κορυφαίο στέλεχος στην τρόικα σε Έλληνα υπουργό.

Ως αποτέλεσμα, τα χέρια της κυβέρνησης – που μέχρι προ ημερών έκλεινε το μάτι προς το πρώην προσωπικό της ΕΡΤ ότι ο αριθμός όσων επαναπροσληφθούν θα φθάσει τους 1000 – δένονται για τα καλά και, μάλιστα, σε μία κρίσιμη περίοδο καθώς είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια συνεννόησης του Παντελή Καψή με τους δημοσιογράφους και την ΠΟΣΠΕΡΤ και σήμερα, μάλιστα, αναμένεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από την παλαιά ΕΡΤ δεν μπορούν να μετακινηθούν στη νέα περισσότερα από 600 άτομα ενώ το μάρμαρο θα το πληρώσει και το δημοσιογραφικό προσωπικό το οποίο καθώς δεν περνάει, ούτως ή άλλως, μέσω ΑΣΕΠ θα είναι δύσκολο να εξασφαλίσει συμβάσεις αορίστου χρόνου. Το πλέον πιθανό είναι οι δημοσιογράφοι που θα στελεχώσουν τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να προσληφθούν, σε πρώτη φάση, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ώστε να μην εμπίπτουν στα όρια των προσλήψεων που προβλέπονται στη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By