Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Χαλαστάνης «δίνει» Πλασκοβίτη για τη λίστα Λαγκάρντ [έγγραφα]

Νέα στοιχεία κατέθεσε ο πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι

lista lagard proanaktitiki bouli papakostantinou
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Τον Ηλία Πλασκοβίτη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών επί Παπακωνσταντίνου, αλλά εμμέσως και την Χρύσα  Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην Υπουργού, εμπλέκει ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, Κ. Χαλαστάνης με την δεύτερη κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Ο Κ. Χαλαστάνης κατέθεσε τώρα ότι ο Ηλ. Πλασκοβίτης ήταν εκείνος που είχε ζητήσει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010 την λίστα από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και ότι βρήκε το έγγραφο Πλασκοβίτη στο αρχείο του γαλλικού υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 ύστερα από το αίτημα Πλασκοβίτη, όμως ο Ηλ. Πλασκοβίτης στην κατάθεσή του στις 31 Ιανουαρίου 2013 στην Προκαταρκτική Επιτροπή δεν είχε πει ότι υπέβαλε το αίτημα γραπτώς, παρά μόνο για τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με την εκδοχή Χαλαστάνη, ο φάκελος εστάλη κλειστός μαζί με το συνοδευτικό έγγραφο στην διευθύντρια του γραφείου Παπακωνσταντίνου, Χρ. Χατζή, η οποία και υπέγραψε την παραλαβή του.

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών στο έγγραφό του ξεκαθαρίζει ότι η λίστα στέλνεται επισήμως, βάση της ελληνογαλλικής συμφωνίας του 1963, και για φορολογική αξιοποίηση. Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο του εγγράφου το γνωρίζει ο Κ. Χαλαστάνης, καθώς το έχει υπογράψει.

elsetastiki iounios 01 elsetastiki iounios 02 elsetastiki iounios 03 elsetastiki iounios 04 elsetastiki iounios 05 eksetastiki iounios 06 eksetastiki iounios 07 eksetastiki iounios 08 eksetastiki iounios 09 eksetastiki iounios 10 eksetastiki iounios 11

(Visited 1 times, 1 visits today)
By