Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λαβρόφ: Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη ότι για να υπάρξει έξοδος από την κρίση, «η δουλειά πρέπει να είναι συλλογική» και «οι υπερβολές να σταματήσουν» από την πλευρά αυτών που καθαίρεσαν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

lavrof600_080314

Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία, αν και είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσοφώνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως υπάρχει προσέγγιση στις απόψεις της Ρωσίας και των Δυτικών στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη «κοινή πρωτοβουλία».

Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη ότι για να υπάρξει έξοδος από την κρίση, «η δουλειά πρέπει να είναι συλλογική» και «οι υπερβολές να σταματήσουν» από την πλευρά αυτών που καθαίρεσαν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Ρώσος υπουργός πρότεινε μια «ομοσπονδοποίηση» της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας: «Δεν είναι μια λέξη ταμπού. Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να επιμείνουμε σ” αυτό, όχι τόσο επειδή το επιθυμούμε, αλλά επειδή είναι μια απαίτηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής».

By