Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαβρόφ: Η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου βάση για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπει τη συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες όλων των περιφερειών στην Ουκρανία

crimea ukraine

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον ότι μια συμφωνία με την μεσολάβηση της ΕΕ που υπογράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη σταθεροποίηση και την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο τονίζει ότι στη χθεσινή συνάντηση «ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα αυτή θα πρέπει να βασιστεί στις θεμελιώδεις αρχές της συμφωνίας για τη διευθέτηση της κρίσης που υπογράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου«.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπει τη συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες όλων των περιφερειών στην Ουκρανία.

Επικοινωνία Ομπάμα- Μέρκελ για την Ουκρανία

obama_merkel728

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και συζήτησαν μια πιθανή επίλυση της κρίσης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας
NATO Secretary-General Fogh Rasmussen holds at news conference during a NATO foreign ministers at the Alliance's headquarters in Brussels

Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο γγ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης των μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών – μελών της ευρωατλαντικής συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο γγ του ΝΑΤΟ συγκάλεσε επίσης για σήμερα την επιτροπή NATO – Ουκρανίας, σε επίπεδο πρεσβευτών. Ο Ράσμουσεν ανέφερε εξάλλου ότι η ευρωατλαντική συμμαχία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διεξάγει συζητήσεις με την ουκρανική μεταβατική κυβέρνηση.

By