Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαβρόφ: Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

 Εάν οι συνθήκες αυτές ευνοούν τη διεξαγωγή ελεύθερων και αμερόληπτων εκλογών, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνουν οι λέξεις ελεύθερες και αμερόληπτες

ukraine-odessaPPP

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Ουκρανία, όπως εκτίμησε ο υπουργός  Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.   «Όταν οι Ουκρανοί σκοτώνουν Ουκρανούς, νομίζω ότι βρισκόμαστε όσο πιο κοντά σε εμφύλιο πόλεμο μπορούμε να είμαστε«.  Πρόσθεσε δε ότι στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία υπάρχει ήδη «πραγματικός πόλεμος» αφού γίνεται «χρήση βαρέων όπλων».

 Εάν οι συνθήκες αυτές «ευνοούν τη διεξαγωγή ελεύθερων και αμερόληπτων εκλογών, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνουν οι λέξεις ΄ελεύθερες΄ και ΄αμερόληπτες΄», διερωτήθηκε ο Λαβρόφ αναφερόμενος στις προγραμματισμένες για τις 25 Μαΐου προεδρικές εκλογές . 

Η μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου σχεδιάζει -κατόπιν των πιέσεων που έχει δεχτεί από τη Δύση- την διεξαγωγή «εθνικού διαλόγου» δίχως όμως τη συμμετοχή των αυτονομιστών. Για να είναι επιτυχής ο εθνικός διάλογος σημείωσε από τη πλευρά του ο Λαβρόφ, απαιτείται η συμμετοχή σε αυτόν όλων των περιοχών της Ουκρανίας.

 

 

By