Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λαγκάρντ: Καταθέτει τη Πέμπτη για την υπόθεση Ταπί

Στο Παρίσι θα βρεθεί την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ για να καταθέσει για την υπόθεση Ταπί.

lagarde trialΕπανέρχεται στην επικαιρότητας η υπόθεση Ταπί στην οποία εμπλέκεται η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Η Κριστίν Λαγκάρντ και έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη.

Η υπόθεση του 2008 αφορά την κρατική αποζημίωση ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ιδιοκτήτη της Adidas από το 1990, εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ ήταν για ψυχική οδύνη. Η απόφαση αυτή δόθηκε από διαμεσολαβητικό ιδιωτικό δικαστήριο  που είχε ορίσει η Κριστίν Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας προκειμένου να λήξουν οι πολυετείς διαμάχες ανάμεσα στον Ταπί και την τράπεζα Credit Lyonnais, για την πώληση της εταιρίας Adidas.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα ταξιδέψω στο Παρίσι στο τέλος Μαΐου για να καταθέσω για την υπόθεση» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου, στις 18 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ .

Σημειώνεται ότι η κλήτευση της επικεφαλής του ΔΝΤ στο δικαστήριο την Πέμπτη έρχεται στην ίδια περίοδο με την αποκάλυψη της ιστοσελίδας Μediapart για διαγραφή από την φορολογική υπηρεσία, εκπρόθεσμου χρέους ΦΠΑ του Ταπί ύψους 15 εκατ. ευρώ.

By