Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Λαγκάρντ: Συμφωνεί με πολιτική ΕΚΤ και BoJ

Συμφωνεί με τις εφαρμοσμένες πολιτικές Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Τράπεζας Ιαπωνίας η διευθύντρια του ΔΝΤ

lagarde

Χαιρετίζει τις τελευταίες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και αυτές της Τράπεζας της Οικονομίας, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ .

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε σε συνέδριο στο Παρίσι πως η ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι είναι έτοιμη για περαιτέρω δράση είναι «είναι απολύτως δικαιολογημένη και κατάλληλη, δεδομένoυ του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού και σε μερικές χώρες του αποπληθωρισμού».

Όσον αφορά την Ιαπωνία, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι τα βήματα που έλαβε η κεντρική τράπεζα είναι απολύτως δικαιολογήμενα, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εφόσον συνδυαστούν και με τα άλλα μέτρα πολιτικής που προωθεί ο πρωθυπουργός Άμπε. «Ειδικότερα, την αύξηση του φόρου κατανάλωσης και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε.

By