Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαγκάρντ: Oι απειλές αφορούσαν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επιστολή της διευθύντριας του ΔΝΤ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

lagard cristine

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου απέστειλε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στις απειλές κατά της ζωής της , μόλις έκανε αναφορά σε φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Η κ. Λαγκάρντ διευκρινίζει ότι με τις σχετικές τις δηλώσεις μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στους  Financial Times,  εννοούσε τα διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.ά.).

Η διευθύντρια του ΔΝΤ  ευχαριστεί τον υπουργό Δικαιοσύνης για το ενδιαφέρον και την άμεση παρέμβασή του στο όλο θέμα, εξηγώντας ότι  ότι τελικά «οι απειλές, για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μετά της απειλές στο διαδίκτυο (Internet), όπως είπε η κ. Λαγκάρντ, το ΔΝΤ χρειάστηκε να λάβει μέτρα ασφαλείας και έκτοτε δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

Η κ. Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή την επιστολή αυτή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο κ. Αθανασίου, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση συνέντευξης της Κρ. Λαγκάρντ στους Financial Times, στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ζήτησε, μέσω επιστολής του από τη διευθύντρια του ΔΝΤ, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εν λόγω αναφορές της.

Αμέσως μετά την επιστολή τού κ. Αθανασίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της κ. Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της.

By