Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες αντιφάσεις από τον Διώτη

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχθηκε ότι είχε κρατήσει το USB ως τις 16 Ιανουαρίου 2012!

proanakritiki-mpikasΣε νέες αντιφάσεις περιέπεσε ο Ι. Διώτης παραδεχόμενος στην Προκαταρκτική Επιτροπή ότι είχε κρατήσει USB με την λίστα Λαγκάρντ ως τις 16 Ιανουαρίου 2012!

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατέθεσε για τρίτη φορά στην Επιτροπή, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ το οποίο έκανε λόγο για ύπαρξη 3 αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ μέσα στον φορητό υπολογιστή που είχε ο Ι. Διώτης στον ΣΔΟΕ.

Στην κατάθεσή του ο Ι. Διώτης είπε ότι επρόκειτο για «USB εργασίας», το οποίο κράτησε «για λόγους εκτυπώσεων» παρά το ότι είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία. Ισχυρίσθηκε μάλιστα ότι είχε αναφέρει την ύπαρξη του USB στην Επιτροπή σε προηγούμενη κατάθεσή του. Ο Ι. Διώτης είπε ότι το συγκεκριμένο USB το κατέστρεψε στις 16 Ιανουαρίου 2012, όταν το τοποθέτησε στον υπολογιστή προκειμένου να ελέγξει το περιεχόμενο του και αντελήφθη τι αφορούσε. Επισημαίνεται ότι η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι στις 16 Ιανουαρίου 2012 ανοίχθηκε για τελευταία φορά το USB.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Διώτης είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2011 παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ σε USB από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αντέγραψε το περιεχόμενό του σε άλλο USB και κατέστρεψε το USB που είχε παραλάβει. Το δε USB που δημιούργησε τον Ιούνιο του 2011, το παρέδωσε στον Ε. Βενιζέλο αρχές Ιουλίου του 2011 (αν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ότι το παρέλαβε τον Αύγουστο του 2011).

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By