Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαυρεντιάδης: Δεν έχω να πληρώσω τα 100 εκατ. ευρώ

Επιμένει ο εισαγγελέας, σημειώνει πως ο επιχειρηματίας έχει χρήματα που δεν έχει εμφανίσει

laurendiadis622_241013

Να μειωθεί η εγγύηση των 100 εκατ. ευρώ που έχει οριστεί από τον εισαγγελέα Εφετών, ζητά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μέσω του συνηγόρου, τονίζοντας την αδυναμία καταβολής του εν λόγω ποσού.

Όπως υποστηρίζει ο εκ των συνηγόρων του, Χρήστος Μυλωνόπουλος, ο έγκλειστος επιχειρηματίας δεν μπορεί να καταβάλει την εγγυοδοσία που προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έχει στην διάθεσή του είναι γνωστά στις αρχές (160 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευθεί την Ελβετία και 51 εκατομμύρια που ο ίδιος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα) και συνεπώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα που απαιτείται για να τα καταβάλλει.

Κατά τις δικαστικές αρχές πάντως, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει ακόμη άγνωστου ύψους χρηματικά ποσά στην διάθεση του και προφανώς αυτά του ζητούν να «εμφανίσει».

Σε κάθε περίπτωση πάντως εγείρονται δυο ζητήματα: Το πρώτο αφορά το γεγονός ότι πρόκειται απλώς για εισαγγελική πρόταση και σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα κρίνει με βούλευμά του.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά το γεγονός ότι ακόμη και αν ο επιχειρηματίας καταβάλει την χρηματική εγγύηση, εντούτοις δεν θα αποφυλακιστεί, καθώς είναι προσωρινά κρατούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του και ποινική δίωξη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε σχέση με δάνεια που δόθηκαν στον όμιλό του χωρίς εξασφαλίσεις.

By