Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λαφαζάνης για ΕΝΦΙΑ: Ένα σύνθημα υπάρχει, δεν έχω- δεν πληρώνω

«Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει το φθινόπωρο»

Το κίνημα «δεν πληρώνω» επανέφερε στο προσκήνιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τον ΕΝΦΙΑ. Επικαλούμενος την «αγανάκτηση» του κόσμου, σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ fm,  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα σύνθημα υπάρχει πλέον: Δεν έχω-Δεν πληρώνω. Βεβαίως, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κι αυτό, δεν το συζητάμε. Έχουμε να κάνουμε με κάτι αρκετά διαφορετικό, όμως, διότι η επιλογή του «δεν πληρώνω» δεν είναι μία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση. Είναι ότι ο κόσμος δεν έχει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ο ΕΝΦΙΑ ξεχείλισε το ποτήρι».

Ωστόσο με προφανή την πρόθεση του να μην χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ υποκίνηση αντάρτικου, ο κ. Λαφαζάνης έσπευσε να διαμηνύσει «Δεν σας είπα ότι θα πει ο κ. Τσίπρας «μην πληρώνετε», αλλά δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος και πάμε σε ένα μεγάλο κίνημα. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κίνημα και κινηματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν το μετά».

Παράλληλα επανέλαβε την εκτίμηση του ότι «είναι πιθανές οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στο φθινόπωρο» σημειώνοντας πως  «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει το φθινόπωρο μέσα στα αδιέξοδά της».

Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ισχύει η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί.

 

By