Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λαφαζάνης: Δεν μας ενδιαφέρει η Κεντροαριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στη συζήτηση για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς που επιδιώκουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Δεν μας ενδιαφέρει η Κεντροαριστερά» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης διαμηνύοντας για άλλη μία φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στη συζήτηση για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς που επιδιώκουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ fm ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα άλλο ρεύμα, διότι σου λέει ο πολίτης ότι είναι κέντρο κτλ. Δεν είναι έτσι. Η Κεντροαριστερά είναι η άλλη όψη της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Είναι το ΠΑΣΟΚ και οι συγγενείς του δυνάμεις και δεν νομίζω ότι έχουμε καμία δυνατότητα συνεργασίας με αυτόν τον χώρο» και πρόσθεσε: «Θέλουμε μια νέα αντιμνημονιακή, προοδευτική πορεία για τη χώρα, με ένα συνεπές, αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα. Θα κάνουμε συμμαχίες με όσους ακριβώς βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στο ζήτημα των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης προανήγγειλε πως ο πολιτική παράταξη «θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε τα μέτωπα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Θα αναλάβουμε μια νέα πρωτοβουλία στα θέματα του αιγιαλού που είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και βέβαια τα θέματα του ασφαλιστικού και τις συντάξεις, τα οποία είναι στην ημερήσια διάταξη το επόμενο διάστημα και η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει νέα μέτρα κατεδάφισης του ασφαλιστικού μας συστήματος. Τα μεγάλα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας είναι αυτά των μισθών, των συντάξεων και της ανεργίας και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε όσο το δυνατόν πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες και επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και μια μεγάλη στροφή στην κοινωνία».

By