Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λαφαζάνης: Είναι πιθανή η επίσπευση των εκλογών

«Ζούμε σε εικονικό κοινοβουλευτισμό»

Περίοδος «ανατρεπτικών κινηματικών και πολιτικών εξελίξεων» εκτιμά ότι θα είναι το φθινόπωρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Κέρκυρα όπου είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς.

Ειδικότερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε πως  «το φθινόπωρο θα είναι μία περίοδος όπου πρόκειται να οξυνθούν στο έπακρο όλες οι αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής». Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει την ανεξέλεγκτη, κλιμακούμενη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που μόνο για το χαράτσι στα ακίνητα αντιπροσωπεύει περίπου 4 δισ ευρώ. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα στη φοροεξόντωση, το ξεσπίτωμα εξαιτίας των »κόκκινων δανείων» και το λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τη νέα επερχόμενη κατεδάφιση μισθών και του ασφαλιστικού συστήματος».

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις «που πιθανόν να επισπεύσουν και τις εκλογές» σημειώνοντας «πολύ περισσότερο, μάλιστα, που το όνειρο της κυβέρνησης για 180 βουλευτές προς εκλογή του Προέδρου εξελίσσεται για την ίδια σε εφιάλτη».

Ο κ. Λαφαζάνης όμως σχολίασε με καυστικό ύφος και την κυβερνητική τροπολογία για τα ΜΜΕ, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «αυγουστιάτικη ντροπολογία» και πρόσθεσε “»Ζούμε από καιρό σε έναν εικονικό κοινοβουλευτισμό και σε μία θνήσκουσα Δημοκρατία των συμφερόντων εναντίον του λαού».

 

By