Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει την τρόικα

«Δεν θα παρακαλάμε τους τροικανούς υπαλληλίσκους της τρόικας…»

Menelaos Myrillas  © FOSPHOTOS
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

«Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση η τρόικα δεν θα ξαναέλθει στην Ελλάδα, είναι οριστικό, είναι απόφασή μας, τα μνημόνια θα καταργηθούν και θα διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που θα πετύχουμε» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Να φύγει η τρόικα το συντομότερο δυνατό και να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Δεν θα παρακαλάμε τους τροικανούς υπαλληλίσκους της τρόικας, είμαστε κυρίαρχη χώρα…», σημείωσε ο ίδιος.

«Είναι υπαλληλίσκοι των υπαλληλίσκων ενός πολικού διευθυντηρίου που κάθεται στην άκρη και παίζει όπως η γάτα με το ποντίκι την κυβέρνηση» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως «στην Ευρώπη μπήκαμε για το καλό του Ελληνικού λαού, όχι για να είμαστε ο καρπαζοεισπράκτορας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως «η συνεννόηση δεν είναι θέμα διαθέσεων ή δημόσιων σχέσεων, οι διαφωνίες μας είναι άκρως πολιτικές».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ανέφερε ότι ο κ. Λαφαζάνης ουσιαστικά κάνει λόγο για ανεξαρτητοποίηση της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, δηλαδή δραχμή, ενώ παραδέχθηκε ότι «όταν η πορεία της χώρας σου εξαρτάται από τους δανειστές, τότε δυστυχώς θα έχουμε τέτοιες διαπραγματεύσεις».

«Βρισκόμαστε στην τελική επιθεώρηση των δανειστών. Υπάρχουν και όρια σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, σε αυτή ο καθένας θα βγάλει τα όπλα του γιατί είμαστε στο τελικό σημείο», κατάληξε ο ίδιος.

Στις απαιτήσεις των δανειστών να διορθωθεί εκ νέου η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. «Ας το ξεχάσουν όσοι λένε τέτοια πράγματα ας το ξεχάσουν να βρουν άλλη Βουλή κι άλλη κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι γνωστές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ τις έχουμε δημοσιοποιήσει» παρατήρησε ο κ. Κουτσούκος.

«Με όσα λεει ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Αν πετύχει η διαπραγμάτευση, δεν έχουμε ανάγκη νέων δανειακών συμβάσεων, αυτό που περιγράφει ο κ. Λαφαζάνης είναι μια μεγάλη περιπέτεια» ανέφερε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

By