Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΔ Κονγκό: Νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κινσάσα

Υπήρξαν επεισόδια στο στάδιο Tata Raphael κατά το τέλος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των οπαδών των ομάδων ASV Club και Tout Puissant

kongo_football fans

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 21 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα την Κυριακή στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, μεταξύ των δυο δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας.

«Υπάρχουν 15 νεκροί και 21 τραυματίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κινσάσα, Αντρέ Κιμπουτά, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Ρίτσαρντ Μουγιέ τα νοσοκομείο Γιέμο Μάμα όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αναφορές που μετέδωσε το τοπικό ραδιόφωνο Radio Okapi, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπήρξαν επεισόδια στο στάδιο Tata Raphael κατά το τέλος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των οπαδών των ομάδων ASV Club και Tout Puissant.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να ηρεμήσει την κατάσταση, αλλά προφανώς υπήρξε μεγάλη αναταραχή και μετατόπιση θεατών στις κερκίδες με αποτέλεσμα «μέσα σε αυτή τη σύγχυση, να καταρρεύσει ένας τοίχος του γηπέδου» όπως μετέδωσε το Radio Okapi. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του τοίχου ή αν ορισμένοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

By