Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απευθείας λειτουργία της ΝΕΡΙΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Άκαρπη και η τελευταία συνάντηση με τον Π. Καψή

ertexo2

Την απευθείας λειτουργία της ΝΕΡΙΤ από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, χωρίς τη λειτουργία ενδιάμεσου φορέα, πρότειναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή.

Πάντως οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «αδιαλλαξία και αντιφατικότητα» εκ μέρους του υφυπουργού και αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι ο υφυπουργός τους διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να μεταφέρει πουθενά την πρότασή τους, απλώς την καταγράφει.

Ειδικότερα, πέραν της άμεσης λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ αντί του μεταβατικού φορέα ΕΔΤ , οι εργαζόμενοι πρότειναν το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ να συνεχίσουν να το παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και με ταχύτατες διαδικασίες να αποχωρήσουν με σύνταξη όσοι το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την πρόταση, η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. «Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γ. Κόκκας ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες έπαυσε η λειτουργία της ΕΡΤ, προκηρύχθηκε η πρόσληψη δημοσιογράφων κ.λπ. Παράλληλα, ζητεί να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή για το άμεσο «πάγωμα» όλων των κυβερνητικών πράξεων που αφορούν στην ΕΡΤ.

Ως προς την προκήρυξη για τις προσλήψεις προκειμένου να στελεχωθεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ο κ. Κόκκας τονίζει ότι προκηρύχθηκαν θέσεις εργασίας χωρίς να αναφέρονται οι όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας, ενώ παρέχεται μπόνους 200 μονάδων για τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, χωρίς «να διευκρινίζεται αν θα προστίθενται επιπλέον οι 10 μονάδες βαθμολόγησης ανά μήνα για την προηγούμενη ραδιοτηλεοπτική εμπειρία τους».

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανοικτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων και Αλληλέγγυων στην ΕΡΤ «Για μια ΕΡΤ Ανοιχτή στην Κοινωνία».

Στις 10 θα εμφανιστεί ο Γιώργος Μαργαρίτης και το συγκρότημά του και στη συνέχεια το συγκρότημα του Γιώργου Αστρίτη.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By