Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λευκή ισοπαλία Ολυμπιακός και Μπιλμπάο με κερδισμένη… τη UNICEF!

Ολυμπιακός και Αθλέτικ Μπιλμπάο έμειναν στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα φιλικό με μεγάλη κερδισμένη τη UNICEF και τα παιδιά του κόσμου, καθώς πάνω από 15.000 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο και συνέβαλλαν ώστε όλα τα έσοδα της αναμέτρησης να δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

thumbnail (1)Ο Ολυμπιακός είχε καλές στιγμές και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο, αλλά όχι διάρκεια έχοντας απέναντί του μια ομάδα που σε λίγες μέρες παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νάπολι, με τον Μίτσελ να κάνει αρκετές δοκιμές έχοντας και σημαντικές απουσίες όπως του Αφελάι, του Μανωλά, του Σιόβα, του Χολέβα και των μεταγραφών στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε που αποθεώθηκε από το κοινό του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα του σε ένα παιχνίδι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, όπως τόνισε και ο Μίτσελ, αλλά έδειξαν ότι είναι σε καλό δρόμο, με καλές στιγμές και ωραίες ενέργειες από τα νέα αποκτήματα, όπως και από τους «παλιούς», ειδικά από τον Φουστέρ στο ξεκίνημα.

Θετικός στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Αλμπέρτο Μποτία που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ από τους νεοαποκτηθέντες όλοι είχαν τις καλές στιγμές τους στο παιχνίδι.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά περισσότερα στην επίθεση με την είσοδο του Αφελάι, αλλά και τη μεταγραφή του σέντερ φορ που είναι στο τελικό στάδιο.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 έχοντας τον Τσόρι οργανωτή, δεξιά τον Ντοσεβί, αριστερά τον Φουστέρ, φορ τον Διαμαντάκο, με Μανιάτη, Σάμαρη στον άξονα, Σαλίνο, Μαζουακού στα άκρα της άμυνας και Αμπιντάλ, Αβραάμ στόπερ μπροστά από τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε επιθετικά με το κοινό πολύ ένθερμο και είχε καλές στιγμές με τον Μαζουακού στο 9, τον Σαλίνο στο 11 και τον Μανιάτη στο 22. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να παίξουν γρήγορα με τον Φουστέρ και τον Τσόρι, ενώ καλές ενέργειες είχαν ο Ντοσεβί και ο Μαζουακού από τα άκρα. Η Αθλέτικ ισορρόπησε και προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού λειτουργούσε καλά με τους Αμπιντάλ και Αβραάμ πολύ σταθερούς. Στο 36 ο Διαμαντάκος έκανε έξοχη ενέργεια αλλά τον πρόλαβε ο γκολκίπερ και στο 44 η επικίνδυνη σέντρα του Μαζοαυκού πέρασε παράλληλα από την εστία. Στην επανάληψη έγιναν πολλές αλλαγές κι από τους δύο τεχνικούς, με τους Βάσκους να έχουν κάποιες καλές στιγμές και τον Μέγιερι να διορθώνει δικές του απροσεξίες. Ο Ολυμπιακός που είχε σέντερ φορ τον Κολοβό και πίσω του τον Σαβιόλα, είχε ωραία φάση και ευκαιρία στο 62 με τον Κολοβό μετά από συνδυασμό Κασάμι, Μανιάτη. Στο 72 ο Γκαζαριάν έκανε ωραία ενέργεια αλλά αστόχησε. Ο δραστήριος Κολοβός είχε ακόμη μια ευκαιρία στο 78. Στο 83′ ο Γκαζαριάν έκανε ωραίο μπάσιμο αλλά η σέντρα του δεν έφτασε σε Κασάμι, Κολοβό.

Ο Παππάς είχε εύκολο έργο και δεν χρειάστηκε να βγάλει κάρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46 Μέγιερι), Σαλίνο (46 Ελαμπντελαουί), Μαζουακού (67 Βούρος), Παπαδόπουλος (46 Μποτία), Αμπιντάλ (68 Αυλωνίτης), Μανιάτης (68 Μπουχαλάκης), Σάμαρης (58 Εντινγκά), Ντοσεβί (58 Κολοβός), Φουστέρ (58 Γκαζαριάν), Ντομίνγκεζ (46 Κασάμι), Διαμαντάκος (58 Σαβιόλα).

ΑΘΛΕΤΙΚ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Μπαλενζιάγκα (46 Ντε Μάρκος), Λαπόρτε (46 Σαν Χοσέ), Γκουρπέγκι (79 Ετσείτα) , Λόπεθ (46 Σουσαέτα), Ρίκο (46 Ετσεμπαρία), Ιτουράσπε (64 Μοράν), Αντούριθ (46 Ακέτθε), Μουνιαίν (46 Γκιγιέρμο), Ιμπάι (64 Βιγκέρα).

By