Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λευκωσία: Πιο ενεργή η Κομισιόν στο Κυπριακό

Θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κυπριακό θα ζητήσει, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα.

Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι η λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να δημιουργεί δυσλειτουργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Μια κακή λύση», συμπλήρωσε, «θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι΄αυτό το λόγο οι Βρυξέλλες πρέπει να στηρίξουν τις θέσεις Λευκωσίας– Αθήνας, στο Κυπριακό».

Ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν αποδέχεται παρεκκλίσεις στα θέματα των βασικών ελευθεριών, ούτε η όποια συμφωνία να αποτελέσει πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό θα ήταν απαράδεκτο», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε ακόμα τη θλίψη του για τις απώλειες των αμάχων στη Γάζα, περιλαμβανομένων και μικρών παιδιών.

Επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι η μόνη χώρα που μπορεί να προωθήσει την εκεχειρία, σημειώνοντας ότι χρειάζεται τη στήριξη όλων.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στον οποίο ανέπτυξε την κυπριακή θέση πώς είναι επιτακτική ανάγκη της κατάπαυσης του πυρός.

Επέκρινε, επιπλέον, την Τουρκία ότι επιχειρεί να υπονομεύσει την προσπάθεια της Αιγύπτου.

By