Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λεφτά να φάνε… κι οι κότες μοιράζουν στην Αγγλία!

Εποχές δύσκολες, με την ανεργία να φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη το πάρτι της… λίρας συνεχίζεται στο μεγάλο νησί

premierleague

Εποχές δύσκολες, με την ανεργία να φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη το πάρτι της… λίρας συνεχίζεται στο μεγάλο νησί. Διαβάστε την είδηση (και αποφύγετε τις συγκρίσεις): πάνω από δύο δις (ευρώ) θα μοιραστούν στους αγγλικούς συλλόγους της Premier από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σαιζόν ενώ, το ποσό αυτό ξεπερνά τα 6,5 δις σε βάθος τριετίας.

Τα χρήματα αφορούν τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για τους εντός και εκτός έδρας αγώνες των είκοσι συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας που μοιράζονται με ιδιαίτερο τρόπο. Έτσι, η Λίβερπουλ, αν και δεύτερη στο πρωτάθλημα θα εισπράξει το ποσό –μόνο για εφέτος, έτσι;- των 121 εκ. ευρώ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτυ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, θα βάλει στα ταμεία της… κάτι λιγότερο: 120 εκατομμύρια. Όσον αφορά την ουραγό του αγγλικού μαραθωνίου (την Κάρντιφ), θα εισπράξει το ποσό των 78 εκ. ευρώ.

Ας δούμε πως μοιράζονται τα χρήματα:

Λίβερπουλ 121 εκ., Μάντσεστερ Σίτι 120, Τσέλσι 116, Άρσεναλ 114, Μάνστεστερ 111, Τότεναμ 110, Έβερτον 105, Σαουθάμπτον 96, Νιούκαστλ 96, Στόουκ 94, Γουέστ Χαμ 93, Κρίσταλ Πάλας 92, Σουόνσι 92, Σάντερλαντ 89, Άστον Βίλα 89,
Χαλ 84, Μπρόμιτς 82, Νόριτς 81, Φούλαμ 80, Κάρντιφ 78.

Πρόκειται ασφαλώς για το ακριβότερο πρωτάθλημα του κόσμου και, φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός.
Με την ευκαιρία να θυμίσουμε πως, η Μάνστεστερ Σίτυ ξεπερνώντας στο νήμα τη Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για τέταρτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έμεινε στην έβδομη θέση και εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια!

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By