Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιάπης: «Έσφαλα…με άγγιξε η κρίση. Συνταξιούχος είμαι»

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη

liapis600_171213i

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί, χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

liapis600_171213ii

 

Η σύλληψη

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη λίγο μετά τις 11.00 την Τρίτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην υπουργό επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg) που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι πινακίδες του συγκεκριμένου οχήματος είχαν κατατεθεί στην εφορία ενώ επίσης διαπιστώθηκε πως ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης και το όχημα ήταν ανασφάλιστο. Λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός προσκόμισε στην Αστυνομία το εν ισχύ δίπλωμα οδήγησής του.

Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στο ΑΤ Αρτέμιδας από όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής που θα σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του. Στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών φρουρούμενος και με χειροπέδες ενώ αποφασίστηκε η παραπομπή του στο Αυτόφωρο.

liapis600_171213iii

 

«Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω»

Εξερχόμενος του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής όπου κρατείτο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες. Έκανα λάθος».

«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει» δήλωσε.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση (είχε υπογράψει βεβαίωση στην Εφορία ότι από τη στιγμή που καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας αποδέχεται πως δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο) και ανασφάλιστο όχημα.

Διαβάστε επίσης:
«Χαμός» στο Twitter για το #free_liapis
Πρώην υπουργός κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες

(Visited 1 times, 1 visits today)
By