Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιβύη: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών

libya-oil

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δεξαμενές καυσίμων στην Τρίπολη της Λιβύης, καθώς στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών ρουκέτα έπληξε μία δεξαμενή, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) της χώρας. Πυκνός καπνός υψωνόταν πάνω από το σημείο όπου βρίσκονται οι δεξαμενές καυσίμων στον δρόμο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, το οποίο είναι κλειστό από τις 13 Ιουλίου όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών.

Πηγή της πολιτικής προστασίας επιβεβαίωσε ότι μια τέταρτη δεξαμενή πήρε φωτιά, την ώρα που οι πυροσβέστες είχαν σχεδόν καταφέρει να κατασβέσουν την πυρκαγιά που μαινόταν εδώ και ημέρες σε τρεις άλλες δεξαμενές.

Μετά από μια ήρεμη σχετικά μέρα χθες, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι γύρω από τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των πρώην ανταρτών της πόλης Ζεντέν και κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 100 στη Βεγγάζη, και σχεδόν 1.000 έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ το νέο κοινοβούλιο της Λιβύης, το οποίο σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, συνεδριάζει για πρώτη φορά στην Τομπρούκ, μια πόλη 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, η οποία μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει από τις μάχες. Βουλευτές ανακοίνωσαν ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι ανεπίσημη, ενώ η πρώτη επίσημη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην ίδια πόλη.

By