Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λιβύη: Δραπέτευσαν περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι

Μαζική απόδραση από φυλακή κοντά στη Βεγγάζη

jailΠερισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι σε φυλακή κοντά στην πόλη Βεγγάζη στη Λιβύη δραπέτευσαν το Σάββατο σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος Mohammed Hejazi, ανέφερε ότι η εξέγερση ξέσπασε το Σάββατο στη φυλακή Koyfiya ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και συνασπισμού φιλελεύθερων κομμάτων σε μεγάλες πόλεις της Λιβύης. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του πολιτικού ακτιβιστή Αμπντελασαλάμ Αλ Μοσμάρι την Παρασκευή στην πόλη.

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν η εξέγερση στις φυλακές ήταν μέρος των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα ή αν οι κρατούμενοι έλαβαν εξωτερική βοήθεια στην απόδρασή τους.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν,  εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των υπουργείων.

«Είμαστε έτοιμοι για ανασχηματισμό, καθώς και για μείωση του αριθμού των υπουργείων ώστε να διασφαλίσουμε καλύτερη επιτελική ικανότητα να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση», δήλωσε ο Ζεϊντάν.

Πληροφορίες από Associated Press, Reuters

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By