Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιβύη: Υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από φωτιά

Libyan-airport

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης τέθηκε υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Φατζρ Λίμπια («Αυγή της Λιβύης«), διαπίστωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που μετείχε σε οργανωμένη ξενάγηση των δημοσιογράφων στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο, νότια της πρωτεύουσας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, που οργανώθηκε από το γραφείο Τύπου των ισλαμιστών, δεν παρατηρήθηκε καμία στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ, η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από φωτιά, όμως ο βασικός διάδρομος παραμένει ανέπαφος. Κατά μήκος του βρίσκονταν σταθμευμένα πάνω από 10 αεροσκάφη λιβυκών αεροπορικών εταιρειών. Στο ένα από αυτά έλειπε η ουρά, άλλα έφεραν τρύπες από σφαίρες, όμως μερικά φαινόταν ότι δεν είχαν υποστεί ζημιές.

Οι ισλαμιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το αεροδρόμιο μετά από σφοδρές μάχες με τους εθνικιστές πολιτοφύλακες της πόλης Ζιντάν οι οποίοι το είχαν υπό τον έλεγχό τους από την εποχή της πτώσης του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.

Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό από τις 13 Ιουλίου λόγω των συγκρούσεων.

By