Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιβύη: Aπελευθερώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες

 Οι στρατιώτες  εργάζονταν πάνω σε σενάρια αντιμετώπισης πιθανής απομάκρυνσης του προσωπικού της διπλωματικής αποστολής στη χώρα

libya

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονταν σε αποστολή για την ασφάλεια στη Λιβύη, τέθηκαν υπό κράτηση χθες από τις λιβυκές αρχές, πριν αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι τέσσερις στρατιώτες που κρατούνταν από τη λιβυκή κυβέρνηση, απελευθερώθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κράτηση των τεσσάρων στρατιωτών. «Προσπαθούμε ακόμη να διαπιστώσουμε τα γεγονότα που έχουν σχέση με το περιστατικό αυτό. Οι στρατιώτες τέθηκαν υπό κράτηση ενώ επιχειρούσαν στην περιοχή Σαμπράτα (60 χλμ. δυτικά της Τρίπολης) στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την προετοιμασία θεμάτων ασφαλείας» πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για τις συνθήκες και τον τόπο κράτησης των στρατιωτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, οι τέσσερις στρατιώτες, μέλη της ομάδας ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη, εργάζονταν πάνω σε σενάρια αντιμετώπισης πιθανής απομάκρυνσης του προσωπικού της διπλωματικής αποστολής στη Λιβύη.

Τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η έλλειψη ασφάλειας στη Λιβύη παραμένει μείζον θέμα και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλί Ζεϊντάν προσπαθεί να αντιμετωπίζει την ανεξέλεγκτη βία και εκτεταμένη δράση των πολιτοφυλακών. Οι μεταβατικές αρχές επιδιώκουν τη συγκρότηση επαγγελματικών ένοπλων δυνάμεων και αστυνομίας, αποστολή των οποίων είναι να αποκαταστήσουν την τάξη στη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By