Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λιονέλ Μέσι: ο ορισμός της αποτυχίας του… κορυφαίου παίκτη του Μουντιάλ!

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην Αργεντινή και όλοι έπεσαν πάνω του με την επιστροφή της Εθνικής στο Μπουένος Άιρες. Ήθελαν να ακούσουν δυο λόγια από τον αγαπημένο τους αστέρα, να τους πει κάτι… Ακόμη και η Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, η Πρόεδρος της χώρας που βρέθηκε στην υποδοχή της αλμπισελέστε…

thumbnail

«Αυτή τη στιγμή το βραβείο του καλύτερου παίκτη του τουρνουά δεν με ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει τίποτα. Θέλαμε να σηκώσουμε το τρόπαιο και να πανηγυρίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή με τον κόσμο μας, αλλά αυτό δεν έγινε. Φτάσαμε σε έναν τελικό μετά από χρόνια που δεν μπορούσαμε να περάσουμε ούτε τα προημιτελικά, αλλά η απογοήτευση του χαμένου τελικού μας φέρνει μεγάλη λύπη», είπε ο Λιονέλ Μέσι και συμπλήρωσε: «Ήταν η μέρα που έπρεπε να νικήσουμε για να πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιθανόν να αξίζαμε περισσότερα, η Αργεντινή άξιζε έναν ακόμα τελικό. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά εγώ, ο Ιγκουαΐν και ο Παλάσιο δεν καταφέραμε να της αξιοποιήσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, αλλά τώρα υπάρχει πίκρα και λύπη»…

Στο ερώτημα, σχετικά με την εικόνα του τελικού (της δικής του, πενιχρής παρουσίας, δεν διευκρινίστηκε), απάντησε: «Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά τις ευκαιρίες που ήταν ξεκάθαρες τις είχαμε εμείς. Δυστυχώς δεν είχαμε λίγο περισσότερο τύχη που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Για τη δική του απόδοση στον τελικό και αν έχει τελικά θέμα με την υγεία του (εμετός σε τέσσερις περιπτώσεις!) υπογράμμισε: «Δεν είχα προβλήματα. Ήμουν εντάξει. Σίγουρα ήταν ένα σκληρό τουρνουά και αισθανόμαστε ακόμα την κούραση του ημιτελικού, η Γερμανία έπαιξε και μια μέρα νωρίτερα, αλλά ήμουν εντάξει».

Σχετικά με την ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη του Μουντιάλ, ο Μέσι δεν δέχθηκε ερωτήσεις…

Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτή η απόφαση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο Ζεπ Μπλάτερ έδειξε και αυτός έκπληκτος!

thumbnail (1)

Η FIFA προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για την βαθμολόγηση και πως αυτή γίνεται, αλλά… δεν έπεισε.

«Να απαντήσω διπλωματικά ή να πω την αλήθεια;», σχολίασε χαμογελώντας ο ισχυρός παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε, για να πω την αλήθεια εξεπλάγην όταν είδα τον Μέσι να ανακηρύσσεται καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Νομίζω ότι η απόφαση βγήκε επειδή σκόραρε κάποια καθοριστικά γκολ και βοήθησε την Αργεντινή να φτάσει μέχρι τον τελικό».

Σαφέστατα, βέβαια, δεν είναι έτσι! Ο Μέσι αποτελεί τον κορυφαίο πυλώνα του star system του παγκοσμίου ποδοσφαίρου -μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο- και, κάθε προσπάθεια απαξίωσής του, θα υποβίβαζε το ίδιο το άθλημα!

Σαφές, σαφέστατο λοιπόν γιατί ο άνθρωπος -που ήθελε να μοιάσει με το δικό του «θεό», μ” αυτόν με τον οποίο μεγάλωσε (τον Μαραντόνα…)- αναδεικνύεται κορυφαίος σε ένα Μουντιάλ όπου απέτυχε παταγωδώς!

Β.Μελέκογλου

 

By