Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: «Αυτοχρηματοδότηση όπου μπορούμε για την Παιδεία»

«Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι ο κρατικός κορβανάς δεν μπορεί να βοηθά πάντα. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν θα υπάρχουν περισσότερα χρήματα»

loverdos

Υπεραμύνθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος της απόφασης για αυτοχρηματοδότηση της έρευνας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λέγοντας ότι πρέπει να έχουμε επίγνωση μέχρι πού μπορεί να βοηθήσει ο κρατικός κορβανάς.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο υπουργός Παιδείας κλήθηκε να απαντήσει στην άποψη ότι στο εξής ο ιδιωτικός τομέας θα χρηματοδοτεί έρευνες για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κατανοεί αυτή την αγωνία, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει «με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού» ότι δεν είναι όλες οι έρευνες για την αγορά, ένα μέρος μένει στα Ιδρύματα για την ίδια την επιστήμη.

«Αυτοχρηματοδότηση όπου μπορούμε. Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι ο κρατικός κορβανάς δεν μπορεί να βοηθά πάντα. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν θα υπάρχουν περισσότερα χρήματα» συνέχισε ο υπουργός, κλείνοντας μάλιστα την πόρτα σε όσους επιθυμούν την ίδρυση νέων Τμημάτων.

Για τις μετεγγραφές αναγνώρισε ότι είναι το «δυσκολότερο θέμα», ξεκαθαρίζοντας ότι υπήρχε νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, τον οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει. «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», τόνισε, αναφερόμενος και στην πρόσφατη πρόταση για εξ αποστάσεως διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων.

Τέλος, προέβλεψε θετικές εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς από τον Σεπτέμβριο: «Θα ξεπεράσουμε συγκρούσεις του παρελθόντος» σημείωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του διαλόγου με την ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον σε επίπεδο βάσης.

By