Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή

«Δεν περίμενα ότι θα μου πρότειναν να με ορίσουν υπουργό Παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Λοβέρδος

loverdos

Ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Realfm, για τις πρώτες του σκέψεις, τα προβλήματα της παιδείας αλλά και την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

«Δεν περίμενα ότι θα μου πρότειναν να με ορίσουν υπουργό Παιδείας. Η δική μου κατεύθυνση ήταν σε παραγωγικούς τομείς της καθημερινής ζωής. Μου έγινε αυτή η πρόταση και την δέχθηκα. Η συνεννόηση ήταν ότι εδώ θα δώσουμε τη μάχη για την παιδεία και όχι για τα οικονομικά της παιδείας», σχολίασε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή. Αυτή ήταν η συμφωνία. Όχι ότι θα κάνουμε παροχές. Δεν υπάρχει αυτό το περιθώριο». «Αύριο το βράδυ, το θέμα με τους διαθέσιμους θα έχει τακτοποιηθεί. Εγώ δεν έχω συζητήσει ακόμα με τον κ. Μητσοτάκη. Θα υπάρξει μια τελική απόφαση για το θέμα, αύριο. Εγώ θέλω οπωσδήποτε, αύριο το βράδυ να έχει κλείσει το θέμα», πρόσθεσε.

«Είμαι εκπαιδευτικός. Ξέρω για πιο θέμα μιλώ και έχω υποστεί τις συχνές αλλαγές που αναστατώνουν τις οικογένειες και τα ίδια τα παιδιά. Δεν είμαστε σε τέτοια φάση. Θέλω με βάση τα ισχύοντα, να δοθεί προτεραιότητα στο περιεχόμενο της διδασκαλίας. Ξέρω ότι δεν έχω χρήματα, ξέρω όμως ότι υπάρχουν λύσεις μέσω του ΕΣΠΑ για γρήγορες κινήσεις», σημείωσε ακόμα ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν έχω στο μυαλό μου ανατροπές οι οποίες θα παίξουν για μένα ένα στοίχημα μεταρρυθμιστή», ξεκαθάρισε.

«Η Ελιά θα κάνει την προσπάθεια της διεύρυνσης. Ήταν μια θεσμική δυνατότητα που έδινε χώρο στον δισταγμό και έδωσε τη μάχη των ευρωεκλογών με ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τώρα αρχίζει το ουσιαστικότερο μέρος της δουλειάς. Η Ελιά πρέπει να διευρυνθεί. Μέσα από τις διαδικασίες της ΔΗΜΑΡ αλλά και του Ποταμιού, υπάρχουν προϋποθέσεις να φτάσουμε τον Οκτώβριο σε μια ενοποιητική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

«Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση γίνεται γιατί έχω διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο, ότι γυρίζουμε σελίδα», τόνισε.

«Το ΔΝΤ με τις εκθέσεις του ή τις δηλώσεις στελεχών του, δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην Ελλάδα. Καλό θα ήταν μέσω του Διεθνούς μηχανισμού στήριξης, να πληρωθεί το ΔΝΤ και να γυρίσεις το σπίτι του», σχολίασε για την έκθεση του ΔΝΤ.

By