Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Δεν θα προχωρήσω σε ανθρωποθυσίες

«Χρειάζομαι χρόνο για να δω τι θα γίνει με τους 380 υπαλλήλους που βρίσκονται προ της απόλυσης. Δεν θα κάνω απολύσεις μέσα σε λίγες ώρες χτυπώντας στο ψαχνό»

andreas-loverdos

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας για το θέμα της κόντρας που προέκυψε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ζήτημα της διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς  υπαλλήλους των ΑΕΙ. Ο νέος υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θα κάνει ανθρωποθυσίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εκβιαστικού διλήμματος.

«Δεν εκβιάζω με παραίτηση», ξεκαθάρισε μιλώντας στο MEGA, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται χρόνο για να δει τι θα κάνει με τους 380 υπαλλήλους που βρίσκονται προ της απόλυσης. «Είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω γιατί χρειάζομαι λίγο χρόνο. Κανένας άνθρωπος δεν θα δεχόταν να κάνει ανθρωποθυσίες χωρίς να ξέρει τι κάνει», πρόσθεσε και εξήγησε: «Χρειάζομαι χρόνο για να δω τι θα γίνει με τους 380 υπαλλήλους που βρίσκονται προ της απόλυσης. Δεν θα κάνω απολύσεις μέσα σε λίγες ώρες χτυπώντας στο ψαχνό».

Σημειώνοντας ότι δεν ανέλαβε τη θέση με σκοπό να ξεκινήσει με απολύσεις, έθεσε ως προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο. «Παρ’ ότι έχω βαριά προβλήματα, ασχολούμαι με πράγματα που έρχονται από πίσω. Θα βρεθεί λύση η οποία θα εδράζεται και σε μια συζήτηση που θα ανοίξει», πρόσθεσε και ανέφερε ότι λείπουν 22.000 δάσκαλοι και καθηγητές για το νέο σχολικό έτος. Οσο για το ζήτημα των διοικητικών υπαλλ¨ηλων των Πανεπιστημίων, ανέφερε πως υπήρχε διαφωνία ανάμεσα στον προκάτοχό του, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε διαφορετική γραμμή 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, η επιμονή Λοβέρδου να επαναπροσληφθούν περισσότεροι διοικητικοί των ΑΕΙ από ό,τι προέβλεπε ο σχεδιασμός του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η συμφωνία με την τρόικα αναδεικνύει και την άποψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των 7.000 απολύσεων που εκκρεμούν.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε ότι αφενός στηρίζει τις θέσεις Λοβέρδου, αφετέρου θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιατύπωση του «χάρτη» των απολύσεων.

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ανέλαβαν να επικοινωνήσουν με το Μαξίμου, για να γίνει μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού των προαπαιτούμενων που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές, με στόχο να αποφευχθούν νέες εστίες έντασης με κοινωνικές ομάδες.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής, καθώς ο κ. Βενιζέλος δεν έχει θέσει επισήμως το θέμα, ωστόσο από την κυβέρνηση διαμηνύεται πως η κατεύθυνση δεν αλλάζει, ενώ αντίστοιχο μήνυμα εκπέμπεται και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

By