Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λοβέρδος: Ενότητα το επίκαιρο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου

«Η επικαιρότητα του μηνύματος της 28ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνεται στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο λαός μας»

Press conference / Συνέντευξη τύπου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου διατηρεί ακέραιο το νόημά της κατά τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο και επιτελεί το σκοπό της, στο βαθμό που κατορθώνει ακόμη να μας υπενθυμίζει όλα όσα την συνιστούν και όσα αντιπροσωπεύει.

Αυτά όπως επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας είναι το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, που μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο παραμέρισε εσωτερικές διαφοροποιήσεις και διαχρονικές διχόνοιες κι εμφανίστηκε ενωμένος την κρίσιμη στιγμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ενότητα αυτή και η άκαμπτη αποφασιστικότητα αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία του ιστορικού έπους που ενέπνευσε τη διεθνή κοινότητα της εποχής και συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί γενιές Ελλήνων, αλλά και αγωνιστών υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε όλον τον κόσμο.

«Η επικαιρότητα του μηνύματος της 28ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνεται στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο λαός μας, ο οποίος αξιοποιώντας τις αρετές του μπορεί όχι μόνο να ξεπεράσει τα σημερινά εμπόδια, αλλά και να επιτύχει τους σημερινούς του στόχους της εξόδου από την κρίση και της επιστροφής στο δρόμο της ευημερίας» επισημαίνει ο υπουργός.

By