Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Η χρονιά, παρά τα προβλήματα, ξεκινά αρκετά καλά

«Επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγελίες καταλογίζει η Δ.Ο.Ε στον υπουργό Παιδείας»

loverdos andreas -1

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) διαβεβαίωσε ότι στα σχολεία όλα θα είναι απολύτως ομαλά μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου κι ότι η χρονιά ξεκινά, αν λάβει κανείς υπόψη τα προβλήματα, αρκετά καλά.

Επίσης, δήλωσε ότι έχει ήδη ασχοληθεί λεπτομερώς με το θέμα του πειθαρχικού δικαίου και των αναγκαίων αλλαγών που χρειάζονται ενώ για το θέμα της αξιολόγησης είπε πως θα ξεκινήσει διάλογος με τη Δ.Ο.Ε. μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, δεσμεύτηκε , ότι «κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί» και δε θα ασκηθούν πιέσεις για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος πριν τοποθετηθούν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε επίσης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για δράσεις σε τομείς υγείας, διατροφής και ενημέρωσης γονέων που πρόκειται να αναπτύξει το ΥΠΑΙΘ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ,με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγελίες και περιμένει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αποδείξει με πράξεις τα όσα διατείνεται.
Και τονίζει: «Ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που παρουσιάζονται στα σχολεία λίγο πριν το πρώτο κουδούνι αλλά και στο ότι «θα πρέπει να συμβιβαστούμε και να ζήσουμε με το ότι είναι αδύνατη η κάλυψη 500 κενών μέσα από τις 16.000 προσλήψεις αναπληρωτών που επιδιώκεται να πραγματοποιηθούν».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε υπολογίζει στα 6.000 τα πραγματικά κενά που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (δίχως να περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ σε ειδικότητες και οι εκπαιδευτικοί που θα χρειαστούν για την παράλληλη στήριξη και ανεβάζουν τον αριθμό στις 9.000), «αριθμός που δεν αμφισβητήθηκε από την πολιτική ηγεσία, των οποίων η κάλυψη είναι απολύτως απαραίτητη για να λειτουργήσουν ομαλά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα.”

By