Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Λοβέρδος: Καμία παράταση στην προθεσμία διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών

«Δεν μπορώ να πάρω πίσω τη διάταξη»

aei_foitites600

Ούτε βήμα δεν κάνει πίσω στο θέμα της διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σε νέες του δηλώσεις σήμερα στον ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί ως έχει και ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί η παραμικρή παράταση.

«Δεν θα υπάρξει παράταση, δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτή τη διάταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας πως φοιτητές που απέχουν μόνο λίγα μαθήματα από το πτυχίο θα έπρεπε να είχαν ήδη μεριμνήσει μετά από τόσες προειδοποιήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια, κι όχι να ελπίζουν σε έκτακτη συμμετοχή στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την προαναγγελθείσα επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως είναι «θέμα ημερών» η επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως ανέφερε, απομένει να ρυθμιστούν μόνο μερικές «πρακτικές λεπτομέρειες» μεταξύ του ιδίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Χαριλάου Τρικούπη με τη ΔΗΜΑΡ, εκτίμησε πως τελικά θα υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, είτε με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς είτε με μέρος στελεχών της.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως ο Φώτης Κουβέλης είναι ένα πρόσωπο που «που μπορεί να έχει μεγάλο μέλλον ακόμα» στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόσο το Σεπτέμβριο όσο και τον Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι υπέρ ενός κλειστού 4ετούς κοινοβουλευτικού κύκλου, σχήμα που θα έδινε σταθερότητα και διαπραγματευτική δύναμη σε κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By