Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Μετεγγραφές μόνο σε πόλη όπου ο φοιτητής έχει σπίτι

«Διευκρινίσεις για τις μετεγγραφές έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος»

loverdos andreas -1

Για τις μετεγγραφές των φοιτητών μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πως μετεγγραφή θα μπορεί να πάρει ο πρωτοετής φοιτητής μόνο σε πόλη όπου έχουν σπίτι οι γονείς του ή τα αδέρφια του.

«Μπορεί να μένεις μαζί με τους γονείς σου στη Λάρισα, να περάσεις στην Ηγουμενίτσα και να θέλεις να πάρεις μετεγγραφή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Κέρκυρα και να την πάρεις. Το σημερινό σύστημα είναι παράλογο», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σε περίπτωση που οι γονείς μένουν σε πόλη χωρίς ακαδημαϊκό ίδρυμα και επομένως αναζητάται μια κοντινή πόλη, το αίτημα μετεγγραφής θα πραγματοποιείται αλλά δε θα ισχύει για τα Ιδρύματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος.

Ενημερώνοντας το απόγευμα την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Α. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι σκοπός δεν είναι να πει ένας φοιτητής σε ποια πόλη θέλει να περάσει καλύτερα και να διασκεδάσει. «Τελεία και παύλα, το προβλέπει ο νόμος; Αν όχι για κάποιους, τραβάμε μία γραμμή, με τροπολογία», ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μετεγγραφούν στην πόλη όπου βρίσκονται οι γονείς ή αδέλφια τους.

Δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του υπουργείου Παιδείας είπε πως μετά την ολοκλήρωση της περιόδου των εγγραφών στις 26 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί ένα περιθώριο 5 ημερών για να υποβάλλει κάποιος αίτηση μετεγγραφής. «Ο φοιτητής δικαιούται και το τμήμα διαπιστώνει», είπε και τόνισε πως μετεγγραφές γίνονται στο αντίστοιχο τμήμα.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη πως, υπέγραψε σήμερα τροπολογία για φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

By