Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λοβέρδος: Νέο κόμμα την άνοιξη

 Κοινή εκδήλωση την Πέμπτη με Η. Μόσιαλο και «Δράση» – 

loverdos 2Την δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού (από πολλού προαναγγελθέντος) μέσα στην άνοιξη επιβεβαίωσε ο ιδρυτής της ΡΙΚΣΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος. Αποκάλυψε μάλιστα ότι σοτ εγχείρημα θα μετάσχουν πιθανότατα και η κίνησ Μόσιαλου και η «Δράση». Οι τρεις αυτές κινήσεις θα συναντηθούν την Πέμπτη σε κοινή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Plaza για τον νέο αναπτυξιακό νόμο. «Μέσα στην Άνοιξη, προς το τέλος της, το καινούργιο κόμμα θα έχει δημιουργηθεί» είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm ο κ. Λοβέρδος αυτοπροσδιοριζόμενος στα αριστερά τυο πολιτικού τόξου. «Εγώ έχω πορεία από την Αριστερά και παραμένω στην Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά. Για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το νέο κόμμα είπε πως «ακόμα είναι ανοιχτός ο διάλογος. και πως τα στελέχη «σε ένα ποσοστό 80-90% είναι καινούργιοι. Δεν τους ξέρετε».

Ξεκαθάρισε ότι πολιτικά «δεν μιλά» με τον Ευ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. «’Εκανα ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Όχι όμως για να διασπάσω. Έφυγα μόνος μου. Μάλιστα διαγράφηκα. Και την εποχή του συνεδρίου ούτε παρενόχλησα, ούτε έκανα αντιπερισπασμούς. Δεν θα ήθελα να το κάνω τώρα γιατί υπάρχουν κρίσιμα προβλήματα για τον ελληνικό λαό που ξεπερνούν τις κομματικές, εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Δεν ανήκω πια στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να κάνω εσωτερικές αντιπαραθέσεις, με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα και γι’ αυτή δουλεύω» υποστήριξε.

Τέλος ως προς την οικονομία, επέρριψε ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση για καθυστερήσεις. «Όταν θα έρθει ο Μάιος και ο Ιούνιος, μη μας πουν ότι επειδή δεν υπέγραψαν την έναρξη της λειτουργίας του ορυχείου στο Πέραμα, επειδή δεν έχουν κάνει ούτε μία ιδιωτικοποίηση,  δεν έχουν λειτουργήσει να δώσουν τα χρήματα στην αγορά, έχουν αφήσει τις αδειοδοτήσεις όπως ήταν το 2009, θα πάρουμε νέα μέτρα διότι δεν θα τα ψηφίσει κανένας» προειδοποίησε. Στηλίτευσε αλλαγές σε διοικητικές θέσεις «βλέπω ανθρώπους οι οποίοι αναλαμβάνουν διοικητικές δράσεις, εκεί που ο προηγούμενος πρόκοψε και αφού λες ότι ο προηγούμενος πρόκοψε γιατί τον αλλάζουν; Γιατί πρέπει να μπει το 4-2-1;») και κατέληξε λέγοντας ότι  όλοι «έχουμε συνευθύνη».[space size=»30″]

By