Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Οι τραμπούκοι κείνται εκτός της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ

«Θεωρώ ότι θα έχουμε εκλογή προέδρου της δημοκρατίας με άνετη πλειοψηφία»

loverdos andreas -1

 

«Θλιβερά» χαρακτήρισε τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Δευτέρα στο Ζάππειο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και επισήμανε με νόημα πως «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με όλα αυτά, οι τραμπούκοι κείνται εκτός της ιστορίας του».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒHMAGAZINO ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως θα προτιμούσε να γινόταν μία εκδήλωση ωστόσo, όπως διευκρίνισε, πήγε και στις δύο αφού προηγήθηκε σχετική συννενόηση με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. «Αν εκείνος δεν πήγαινε σε εκείνη του Ιδρύματος Παπανδρέου γιατί δεν επροσκαλείτο, δεν θα πήγαινα ούτε εγώ. Φέτος, όχι μόνο μνημονεύουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του δικού μας κόμματος, αλλά αναζητούμε το μέλλον μας, με το βλέμμα στο παρελθόν και στο παρόν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν θα υποστηρίξει τον Φώτη Κουβέλη για πρόεδρο της δημοκρατίας ο κ. Λοβέρδος απάντησε : ««Δεν είμαι αρμόδιος να υποδείξω το πρόσωπο, ούτε να επιχειρήσω να το “κάψω” συζητώντας το από τώρα. Ο κ. Κουβέλης πράγματι συζητείται, ωστόσο δεν επιθυμώ να παρέμβω στη συζήτηση. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι αξιόλογο και επαρκές το πρόσωπο που θα προταθεί. Επομένως, θα ψηφίσω για πρόεδρο της δημοκρατίας». Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκλογή του νέου πρόέδρου της δημοκρατίας θα είναι «άνετη» λέγοντας : 

»Θεωρώ ότι θα έχουμε εκλογή με άνετη πλειοψηφία. Αν επιχειρήσει κάποιος μια ανάλυση της σύνθεσης της Βουλής, διαπιστώνει ότι υπάρχουν προεδρικές πλειοψηφίες και μάλιστα δύο: μια κεντροαριστερή και μια κεντροδεξιά».

Σεχετικά με το ποιοι θα πρέπει να είναι ο εκλογικός πήχυς του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως «στις εθνικές εκλογές πρέπει να κατακτήσουμε διψήφιο ποσοστό«, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες που δέχεται «ότι απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης», απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να αποχωρήσω, ούτε να δημιουργήσω προβλήματα στον Πρωθυπουργό και στον Αντιπρόεδρο. Αντιθέτως, θέλω να βοηθήσω. Ωστόσο, είμαι πολιτικός, δεν είμαι υπάλληλος. Ορισμένα πράγματα πρέπει να γίνουν σωστά και ως προς αυτό ρόλο παίζει και η άποψη και η στάση εκάστου υπουργού».

Ερωτηθείς τέλος για το αν είναι όλα έτοιμα στα σχολεία λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, υπογράμμισε: «Το 95% των βιβλίων βρίσκεται από τον Ιούλιο στα σχολεία. Ο όποιος προβληματισμός αυτή τη στιγμή έχει σχέση μόνο με τη συμπλήρωση των κενών νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών».

Για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ανέφερε:

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι καλό, καλύτερο απ’ όσο συχνά θεωρούμε. Το έχουμε δυσφημίσει, τόσο εμείς όσο και κάποια στελέχη του. Πλέον, είναι αναγκαία μια ακαδημαϊκή χρονιά ομαλής λειτουργίας. Υπάρχουν παράγοντες που θα απειλήσουν την ηρεμία, αλλά στοχεύουμε σε ένα έτος με περισσότερη διδασκαλία και έρευνα, παρά οτιδήποτε άλλο».

By