Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι από το χώρο της Κεντροδεξιάς

«Υπάρχουν οι δυνατότητες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ενισχυμένη πλειοψηφία έως και 190 βουλευτών»

loverdos vouli

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να προέρχεται και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε πως υπάρχουν οι δυνατότητες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ενισχυμένη πλειοψηφία έως και 190 βουλευτών.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ως συνταγματολόγος τασσόταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα όπως είχε κάνει και το 2010 με την πρότασή του προς τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί κατά πόσον θεωρεί τον Κάρολο Παπούλια ως «κακό Πρόεδρο», με αφορμή τη συζήτηση για πρόωρη κίνηση των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου υποστηρίζοντας ότι οι κουβέντες αυτές αποτελούν «ασέβεια στο πρόσωπο του κ. Παπούλια».

Μιλώντας σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του, επανέλαβε ότι τα κενά στα σχολεία θα παραμείνουν τελικά γύρω στα 1.000 καθώς «μας ενδιαφέρει να έχουμε τις βασικές ειδικότητες».

Κλείνοντας ανέφερε πως ότι στην Ελλάδα δίνονται τα λιγότερα χρήματα στην Ευρώπη για την εκπαίδευση. «Είμαστε σίγουρα κάτω από το 2%» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «όπου υπάρχει οικονομική κρίση τα πρώτα που χτυπιούνται είναι οι δομές του κοινωνικού κράτους».

By