Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, δεν συμφέρει κανέναν»

Ένταση στη Βουλή για την είσοδο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΠΑ

fotiou-syriza

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά την σφοδρή επίθεση του Θεόδωρου Φορτσάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση των καταλήψεων, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να καλύπτει πλήρως τον πρύτανη.

«Δεν έχετε δικαίωμα να μπαίνετε έτσι κύριοι συνάδελφοι, να ανησυχείτε ναι, αλλά ανήσυχους έλεγαν τους τραμπούκους έξω από τις διαδηλώσεις, εσείς είστε σοβαροί άνθρωποι, δεν είστε τραμπούκοι», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας μετά τις αναφορές της Θεανούς Φωτίου ότι εισήλθαν στο χώρο του Πανεπιστημίου επειδή ανησυχούσαν για όσα συμβαίνουν.

«Τι πάει να πει ανησυχήσαμε, είδαμε φως και μπήκαμε; Που μπήκατε; Είστε βουλευτές αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ξέρετε ποιος ο ρόλος σας», συνέχισε σε έντονο ύφος ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι σωστά ο πρύτανης πήρε τα μέτρα που πήρε. «Ελέγχονται δικαιοκρατικά και είναι σωστά και μένει να τα εφαρμόσουμε με καλή διάθεση όλοι και μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, δεν συμφέρει κανέναν, ούτε την πατρίδα, ούτε και τους φοιτητές» πρόσθεσε.

Να ζητήσει συγνώμη ο πρύτανης για τις δηλώσεις του εναντίον των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί αντισυνταγματικής συμπεριφοράς που προκαλεί πολιτειακή ανωμαλία, ζήτησε η Θεανώ Φωτίου. «Μας ξέρετε όλους, ούτε κουκούλες είχαμε, ούτε τίποτα, πήγαμε με τα πρόσωπά μας», είπε ο Χρήστος Μαντάς που μαζί με τη Θεανώ Φωτίου και τον Απόστολο Αλεξόπουλο πήγαν χθες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ekpaCCC

«Το κόμμα σας έδειξε ανοχή στις πρακτικές των καταλήψεων και των κουκουλοφόρων, όλοι ξέρετε ποιοι ήταν οι πυρπολητές των πανεπιστημίων, ποιοι χτίζουν πόρτες πρυτάνεων, είναι γνωστές οι πρακτικές, να τοποθετηθείτε για αυτά και μετά να έρθετε να μας ελέγξετε», είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε υψηλούς τόνους και η αντίδραση του Κώστα Σκρέκα. «Δεν ανησυχείτε όταν καίγονται πανεπιστήμια και όταν καταλαμβάνονται; Όταν υποβαθμίζονται; Όταν φοιτητές χάνουν τα 6μηνα, γιατί τότε δεν επισκεφθήκατε τους πρυτάνεις; Γιατί τώρα; Τι έκανε ο πρύτανης; Το αυτονόητο… Έχετε πάει σε δημόσιο κτίριο ή υπηρεσία και να μην υπάρχει έλεγχος,τι είναι; Μπάτε σκύλοι αλέστε; Δεν θα σας αφήσουμε… Αυτό που θέλετε εσείς είναι η απόλυτη αναρχία», είπε και μίλησε για δήθεν αριστερίστικη και οπισθοδρομική νοοτροπία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι στις πρυτανείες κανείς δεν δικαιούται να πει ότι ο χώρος είναι ξέφραγο αμπέλι, όποτε θέλω μπαίνω, όποτε θέλω βγαίνω.

By