Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Στην Ελιά θα γράψουμε αντιμνημονιακή σελίδα

«Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας Ελιάς- ΣΥΡΙΖΑ»

Elia-logotypo720

Τους επόμενους πολιτικούς βηματισμούς της Ελιάς αλλά και τον ρόλο που θα διαδραματίσει στην προσπάθεια ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στην Ελιά θα επιχειρήσουμε να γράψουμε την καινούργια σελίδα. Αυτή η σελίδα είναι μεταμνημονιακή όχι αντιμνημονιακή,δεν σημαίνει αθέτηση υποχρεώσεων, σκίσιμο μνημονίου και όλα αυτά τα ευφυή, σημαίνει διαπραγμάτευση και μεταβολή σε ορισμένες περιπτώσεις του επιπέδου της διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικά με την ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς τόνισε πως «αποφασίστηκε στο συντονιστικό της Ελιάς να πάρει στις πλάτες του τη συζήτηση με το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, και ανένταχτες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς. Θα προτείνουμε το ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο» και έσπευσε να υπογραμμίσει πως θα βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα.

» Θα είμαστε, ως Νέα Ελλάδα, ως Ελιά, ως ΠΑΣΟΚ, ενωμένοι και το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να διαιρεθούμε. Τώρα είμαστε στη φάση της πρόσθεσης και ελπίζω να μπούμε στη φάση του πολλαπλασιασμού… Στόχος μας, που θα τον επιτύχουμε, είναι η Ελιά να έχει διψήφιο ποσοστό και να είναι τρίτο κόμμα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ελιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο».

By