Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσκληση Λοβέρδου σε Βενιζέλο-Κουβέλη για κοινή πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των κεντρικών γραφείων του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»

loverdosB
FOSPHOTOS

Με μία έκκληση συσπείρωσης προς όλες τις δυνάμεις και τους πολίτες της κεντροαριστεράς για την ανασυγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και μία πρόσκληση προς τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και πέντε ανεξάρτητους βουλευτές να καθίσουν γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Σήμερα, 3η Σεπτεμβρίου, μια ημέρα -πρόκληση, συμβολική που ανήκει σε όλους τους δημοκράτες πολίτες, και σηματοδοτεί την ίδρυση της μεταπολιτευτικής έκφρασης της Δημοκρατικής Παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφεραν ο γενικός γραμματέας και ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Χρήστος Αηδόνης και Ανδρέας Λοβέρδος αντίστοιχα.

Μιας δημοκρατικής παράταξης η οποία δεν έχει ιδιοκτήτες αλλά ανήκει στο 50% του ελληνικού λαού που την πίστεψε και σήμερα παρακμάζει, όπως πρόσθεσε ο Α. Λοβέρδος τονίζοντας την ανάγκη λήψης ειλικρινών και πολιτικά έντιμων πρωτοβουλιών χωρίς συγκολλήσεις μικροπολιτικών προτεραιοτήτων, με στόχο την προγραμματική σύγκλιση των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και προαπαιτούμενο ειλικρίνειας και σοβαρότητας την αλλαγή του Συντάγματος που θα οδηγήσει στην Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία.

Το ζητούμενο της συνταγματικής αναθεώρησης, όπως εξήγησε ο δικηγόρος Πάνος Αλεξανδρής, παρουσιάζοντας την δέσμη επτά βασικών προτάσεων της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, είναι η προστασία του πολίτη και όχι του πολιτικού συστήματος, και κεντρικός στόχος αυτής είναι ο άνθρωπος ως προστατευόμενος από τη δικαιοσύνη, στην οικονομική του δραστηριότητα και ως υποκείμενος σε θεσμούς αλληλεγγύης.

Θεμέλιος λίθος, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της αλλαγής του άρθρου 86 για ποινική ευθύνη των υπουργών με απλή άδεια από τη Βουλή και εκδίκαση των υποθέσεων από κοινά ποινικά δικαστήρια, αλλά και την πρόβλεψη ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος ώστε να υπάρχει κοινωνικό κράτος για τους αδύναμους.

Για το στρογγυλό τραπέζι με τους επτά αποδέκτες της πρότασης που ήδη εστάλη σήμερα αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε θα μπορούσε να είναι μέσα στο Σεπτέμβρη, σαν ένα πρώτο στάδιο που θα ανοίξει το δρόμο για μία συντεταγμένη πορεία σε ένα εκλογικό μέτωπο των δυνάμεων του κέντρου της κεντροαριστεράς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαίρεση θα ήταν ο ενταφιασμός των δυνάμεων της κεντροαριστεράς τις οποίες κάλεσε, με συναίσθηση ευθύνης, όπως είπε, να ανακόψουν μαζί την πορεία προς εξαφάνιση.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρέστη και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, συμμετέχοντας σε «μια νέα αρχή για μια νέα Ελλάδα», όπως είπε στο ΑΜΠΕ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By